Той е най-влиятелният китайски ръководител от четвърт век и се

...
 Той е най-влиятелният китайски ръководител от четвърт век и се
Коментари Харесай

Червеният император, решен да спаси китайския комунизъм

 Той е най-влиятелният китайски началник от четвърт век и се готви да бъде преназначен. Начело на втората международна мощ, Си Дзинпин е решен да направи всичко, с цел да бетонира властта на Китайската комунистическа партия (ККП), без да прави отстъпки към гражданското общество, написа AFP.
Присъствието му е на всички места в медиите дотам, че го съпоставят с създателя на режима Мао Дзедун. Очаква се 64-годишният Си Дзинпин да получи нов петгодишен мандат на конгреса на Китайската комунистическа партия, който стартира на следващия ден в Пекин.

Генерален секретар на ККП, ръководител на Китайската национална република и на Централната военна комисия, кръглоликият и корпулентен Си Дзинпин държи виновните позиции отпред на втората международна мощ.

" Той съставлява това, което китайците желаят като ръководство: добре поддържана страна, мощен и почитан Китай ", отбелязва китаистът Жан-Пиер Кабестан от Баптисткия университет на Хонконг.

" Китайската фантазия " за " величествен подем " на най-населената страна в света, след един век на породени от Запада унижения, служи на президента Си Дзинпин за стратегия. Той е съвсем постоянно при започване на вечерните вести, като приема задгранични водачи, беседва с елементарни жители или изнася речи пред събрания на фрагменти, които го приветстват френетично.

Толкова доста постановки в най-чистия руски жанр, които се съпровождат от завръщане на идеологията, на пропагандата и на повсеместните репресии против евентуалните съставки на дестабилизацията, започвайки с деликатно следените обществени мрежи.

" Да се вкара ред в редиците на партията "

" Си Дзинпин се показва като анти-Горбачов. Това е човек, който беше травмиран от разпадането на Съюз на съветските социалистически републики, което изяснява репресиите против гражданското общество и завръщането на идеологията, откакто той получи властта ", гласи разбор на журналиста Франсоа Бугон, създател на оповестена неотдавна книга, озаглавена " В главата на Си Дзинпин ".

" Ако се отклоним от марксизма или го изоставим, партията ни ще загуби душата и посоката си ", предизвести Си Дзинпин предишния месец, като че ли неговата партия не направи гигантска стъпка към пазарната икономика след края на 70-те години.

Си Дзинпин е роден в привилегирована среда на 15 юни 1953 година в Пекин. Той е наследник на Си Чжунсюн, един от създателите на партизанското комунистическо придвижване и принадлежи към всемогъщата прослойка на " алените принцове ", наследници на революционери, пристигнали на власт през 1949 година, преди да бъдат пометени от чистките на Мао Дзедун.

" Привързан е доста мощно към Партията заради произхода си. Макар че татко му стана обект на чистка на Мао, Си е от тези синове, които желаят да вкарат ред в редиците на партията, а не да й отмъстят ", счита Франсоа Бугон. " Той има вяра, че партията е силата, която може в действителност да промени Китай ".

Си Дзинпин се пробва произходът му да бъде пропуснат и си построява имидж на непосредствен до народа началник. Официалната преса натъртва на живота му на село по време на Културната гражданска война през 1966-1976 година, когато той е живял в пещера.

Мечо Пух

С края на проблемите от маоистката ера, Си Дзинпин получава тапия за инженер химик от влиятелния университет " Цинхуа " в Пекин, само че прави кариера в партийните редици, към които се причислява на 21 години.

Си Дзинпин става губернатор на провинция Фуцзян през 2000 година, и общоприет секретар на партията в провинция Чжъцзян през 2002 година - две крайбрежни провинции, които са модел на икономическите промени. През 2007 година президентът Ху Цзинтао го вика да вкара ред в Шанхай, където партийният водач е отхвърлен заради скандал за корупция.

 

През същата година Си Дзинпин става част от Постоянния комитет на Политбюро на Централен комитет на ККП. През ноември 2012 година той става негов ръководител.

Китайският президент познава Запада. През 1985 година е живял в Съединени американски щати, с цел да учи земеделие.
Разведен, през 1987 година се дами наново за певицата Пън Лиюан, която тогава е доста по-известна от него. Двамата имат щерка, която е държана на отдалеченост от медиите.

Бебешкото му лице му навлича подигравките на интернет потребителите, които са инсталирали фотоси на него и... Мечо Пух. До такава степен, че предишното лято в обществените мрежи бяха блокирани всички мнения за симпатичния мечок.

 
По публикацията работиха: автор Екип на Investor.bg , редактор Десислава Попова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР